Regio Limburg

De tien regionale zorgnetwerken antibioticaresistentie werken allemaal binnen hetzelfde beleidskader van het Ministerie van VWS, maar elk zorgnetwerk bepaalt op regionaal niveau waar de prioriteiten liggen en welke projecten er uitgevoerd worden. Hieronder vind je een overzicht van regionale activiteiten en lopende projecten op het gebied van antimicrobiële resistentie in de regio Limburg.

Podcast ‘Handsfree” - hygiënisch werken met tablet en smartphone 

In de podcast “Handsfree” gaan deskundige infectiepreventie Charlotte Michels en wijkverpleegkundige Yves Bovens onder leiding van Vivian Lataster in op goed gebruik van deze elektronische middelen.

Veel verzorgenden en verpleegkundigen zijn vanuit de werkgever verplicht om onder werktijd een smartphone of tablet te gebruiken. Lang niet alle organisaties hebben echter richtlijnen voor hygiënisch smartphone- en tabletgebruik. En dat terwijl je met mobiele communicatiemiddelen een heleboel micro-organismen verplaatst die schadelijk kunnen zijn voor de cliënt.

Het is belangrijk dat er meer duidelijkheid komt over het hygiënisch gebruik van smartphone en tablet. Landelijke richtlijnen zullen er naar alle waarschijnlijkheid niet snel komen.

Mis het niet, luister mee en ontvang handenvol tips die er voor zorgen dat ook jij hygiënisch kan werken!

Urineweginfecties en de HAP

Urineweginfecties, een van de meest voorkomende klachten waarvoor gebeld wordt op de HAP. Maar wanneer moeten ze nu écht gezien worden? En wanneer is pijnstillingsadvies voldoende? Wist je dat meer dan de helft van de urineweginfecties bij gezonde vrouwen vanzelf overgaat? En dat het advies ‘breng maar even een plasje langs’ soms helemaal niet het beste advies is.

Op al deze vragen gaat Eefje de Bont, huisarts -onderzoeker in tijdens deze interactieve nascholing, zodat je praktische leerpunten krijgt die je tijdens je volgende dienst al meteen kan gebruiken.

AMR Quiz

Het IP en AMR Zorgnetwerk Limburg werkt samen met de andere landelijke zorgnetwerken, om tijdens de World Antimicrobial Awareness Week van 18 tot en met 24 november aandacht te vragen voor de strijd tegen antibioticaresistentie. Dit doen wij door het organiseren van verschillende activiteiten en door laagdrempelig informatie over antibioticaresistentie aan te bieden. Ter gelegenheid van deze speciale week heeft het IP en AMR Zorgnetwerk Limburg een korte quiz ontwikkeld om jou al enigszins warm te laten lopen voor een week vol webinars, lezingen en activiteiten!

Uit alle inzendingen verloot IP en AMR Zorgnetwerk Limburg een leuke cadeaubon! Op 25 november wordt de winnaar bekend gemaakt.

Veel succes!

Team IP & AMR Zorgnetwerk Limburg