Programma

De World Antimicrobial Awareness Week (WAAW) wordt jaarlijks wereldwijd door de WHO georganiseerd om kennis en bewustwording over resistentie vergroten. Ook in Nederland doen we hieraan mee. Van 18 t/m 24 november organiseren de tien Regionale Zorgnetwerken Antibioticaresistentie (ABR) de World Antimicrobial Awareness Week, met als centraal thema: antibioticaresistentie. Download hier de uitnodiging met alle programma-onderdelen.

Vrijdag 18 november: Wat is antibioticaresistentie?

We openen de week met een landelijke online quiz voor thuiszorgmedewerkers, medewerkers gehandicaptenzorg, verzorgenden en andere geïnteresseerden. Je kunt op ieder gewenst moment deelnemen aan de quiz.

 
Maandag 21 november: Juist gebruik antibiotica (antibiotic stewardship)

De tweede dag staat in het teken van het juist gebruik van antibiotica, ook wel antibiotic stewardship genoemd. In samenwerking met de Stichting Werkgroep Antibioticabeleid (SWAB) wordt deze dag van 19.30-20.30u het webinar “Antibiotica-allergie: hoe krijgen we onterechte registraties de zorgketen uit?” georganiseerd voor huisartsen, (verpleegkundig) specialisten, physician assistants en apothekersDownload hier de uitnodiging voor de webinar antibiotica allergie. Deel deze uitnodiging ook vooral in je netwerk. Aanmelden kan via deze link. 

 
Dinsdag 22 november: Hoe monitoren we antibioticaresistentie (surveillance)?

De derde dag staat in het teken van het monitoren van antibioticaresistentie (surveillance). Eén van de activiteiten die dag is een symposium, dat ook online te volgen is, voor artsen, deskundigen infectiepreventie en beleidsmedewerkers. Het vindt plaats in het Prinses Theater te Rotterdam van 16.30 – 20.00 uur. Download hier de uitnodiging voor het RODIN symposium/webinar antibioticaresistentie. Deel deze uitnodiging ook vooral in je netwerk. Aanmelden kan via deze link. 

Woensdag 23 november: Bijzonder resistente micro-organismen (BRMO)

Woensdag staat in het teken van BRMO. Transferverpleegkundigen (VVT en ziekenhuizen), huisartsen en artsen-mirobioloog kunnen die dag het webinar: ‘BRMO-overdracht, hoe doe jij dat?’ bijwonen van 19.00 – 20.00 uur. Dit kan zowel fysiek (Experience center van het Radboud UMC te Nijmegen) als online. Download hier de uitnodiging voor de webinar BRMO overdracht. Deel deze uitnodiging ook vooral in je netwerk. Aanmelden kan via deze link. 

Donderdag 24 november: Infectiepreventie

We sluiten de week af met het thema Infectiepreventie. Thuizorgmedewerkers en bestuurders van thuiszorgorganisaties kunnen deze dag deelnemen aan het webinar: ‘De toekomst van infectiepreventie en de veranderingen in de thuiszorg’.  Dit vindt online plaats van 15.30 – 17:00 uur. Binnenkort volgt meer informatie.
Download hier de uitnodiging voor de webinar infectiepreventie in de thuiszorg.  Deel deze uitnodiging ook vooral in je netwerk. Aanmelden kan via deze link.