Ervaringsverhaal

Jessica (27) heeft sinds september 2022 last van een aanhoudende wondinfectie nadat zij een kunstmatige knieschijf (meniscusimplantaat) heeft gekregen. “We hebben verschillende typen antibiotica geprobeerd, maar deze hielpen niet. Met sommigen moest ik stoppen omdat ik een allergische reactie kreeg. Anderen konden maar voor een korte periode worden ingezet vanwege de risico’s op resistentie.”

De wondinfectie vormt een flinke beperking voor Jessica. “Zeker in de eerste maanden was mijn knie altijd rood, pijnlijk en opgezwollen. Hierdoor kon ik mijn knie niet goed buigen en bewegen was erg belastend.” Vanwege haar aanhoudende klachten, moest Jessica stoppen met haar sportopleiding. “Ik was een ijverige student met goede cijfers, maar het was onmogelijk om nog mijn examens te doen. Ik kan niet meer sporten en ben snel moe.”

Benieuwd naar haar verhaal? Je leest het in het boekje ‘Leven met een infectieziekte: persoonlijke verhalen van impact en veerkracht’; een verzameling van persoonlijke verhalen over de impact van infectieziekten.